FLORENCE - Het is nog de vraag of trainer Louis van Gaal van Bayern München dinsdagavond in het tweede duel uit de achtste finales van de Champions League tegen Fiorentina gebruik kan maken van Franck Ribéry.

''Hij kampt met een klein probleem'', verklaarde Van Gaal maandag, zonder verder in te gaan op de aard van de problemen bij de Fransman.

''We moeten afwachten.'' Arjen Robben, die zaterdag het competitieduel tegen FC Köln (1-1) miste wegens griep, is er in Florence wel weer bij. Bayern München verdedigt in Italië een voorsprong van 2-1.

Van Gaal heeft in het beslissende duel voor een plaats in de kwartfinale vooral defensieve zorgen. De geblesseerde Martin Demichelis ontbreekt in elk geval achterin. Diego Contento kampt met een knieblessure.

Vertrouwen

''Ik ben niet bang dat we met andere verdedigers moeten spelen. Gedurende het seizoen heb ik zes jonge spelers het vertrouwen gegeven."

"Als ze niet de juiste kwaliteiten zouden hebben, zouden ze ook niet spelen'', aldus Van Gaal, die met Bayern achttien duels op rij ongeslagen is.