RIJSWIJK - De Formule 1 is meer dan alleen de rentree van Michael Schumacher. In de belangrijkste autosportklasse zijn voor het komende seizoen een aantal ingrijpende veranderingen doorgevoerd. Met als doel meer spanning en strijd in de races.

Meest in het oog springende wijziging is het verbod op bijtanken tijdens de races. De bolides gaan van start met een overvolle tank en moeten daarmee de finish zien te halen.

Gevolg is dat de bolides zijn voorzien van flinke tanks waarin wel 250 liter benzine kan.

Puntensysteem

Ook het puntensysteem is vernieuwd. De winnaar krijgt 25 punten, nummer twee 18, nummer drie 15 enzovoorts aflopend met 12, 10, 8, 6, 4, 2 en 1.

Voorheen was de puntentelling 10, 8, 6, 5, 4, 3, 2, 1. Het zal de teams inspireren voor de overwinning te gaan en minder vaak behoudend te rijden.

KERS

De bolides zijn afgestapt van het Kinetic Energy Recovery System. Het beruchte KERS gaf de bolides de mogelijkheid om opgespaarde energie aan te wenden voor een extra versnelling op cruciale momenten. Voor veel teams was het te duur om te ontwikkelen.

De voorbanden zijn smaller en harder. Bovendien moeten de eerste tien coureurs uit de kwalificatie hun race beginnen op de banden uit hun derde en laatste kwalificatie. Voegt een extra strategisch element toe.