AMSTERDAM - Manchester United moet het woensdag, wanneer het in de terugwedstrijd in de achtste finales van de Champions League een 3-2 voorsprong verdedigt tegen AC Milan, mogelijk stellen zonder Wayne Rooney.

De spits heeft nog altijd last van zijn knie. De kwetsuur hield hem afgelopen weekeinde ook al aan de kant tijdens het competitieduel tegen Wolverhampton Wanderers (1-0 winst).

"Helaas is het meespelen van Rooney tegen AC Milan zeer twijfelachtig", aldus manager Alex Ferguson op de clubsite van United.

"Maar ik ben tevreden over de manier waarop Dimitar Berbatov speelde tegen de ‘Wolves’ dus ik zal woensdag waarschijnlijk met hem starten."

Fabregas

Het is nog onduidelijk of Cesc Fabregas dinsdagavond met Arsenal in de Champions League tegen FC Porto in actie kan komen.

De Spaanse middenvelder raakte zaterdag tijdens de thuiswedstrijd van zijn club tegen Burnley geblesseerd aan een hamstring. Hij miste maandag ook de training.

Trainer Arsene Wenger van Arsenal beslist dinsdag na overleg met de medische staf of hij een beroep op Fabregas gaat doen. De club uit Londen verloor de uitwedstrijd bij FC Porto met 2-1.

''Ik wil best een beetje risico met Fabregas nemen'', stelde de oefenmeester. ''Maar het moet wel verantwoord zijn.''