LONDEN - Chelsea heeft zondag zoals verwacht de halve eindstrijd bereikt van het toernooi om de FA Cup. De Londense topclub won voor eigen publiek met 2-0 van Stoke City.

De productie op Stamford Bridge was voor de verandering eens puur Engels. Frank Lampard en John Terry scoorden. Ze waren bovendien elkaars aangever.

Na zijn treffer wees Terry trots op zijn aanvoerdersband. Deze raakte hij in het Engelse elftal kwijt na in opspraak te zijn geraakt wegens een buitenechtelijke affaire met de vriendin van een voormalig ploeggenoot.

Aston Villa

Aston Villa schaarde zich dankzij een hattrick van John Carew bij de laatste vier. Dat ging ten koste van Reading, dat thuis speelde. De 'underdog' kwam met 2-0 voor door twee goals van Shane Long voor rust.

Vlak na de hervatting verkleinde Ashley Young de achterstand en maakte Carew gelijk. De Noor zette Villa nog voor een uur was verstreken ook op voorsprong. In de laatste minuut bepaald hij vanaf de strafschopstip de eindstand op 2-4.

Zaterdag had Portsmouth de ernstige financiële problemen voor even naar de achtergrond verdreven door Birmingham in de kwartfinale met 2-0 te verslaan. Fulham en Tottenham moeten na de 0-0 op herhaling om de tweede Londense bekerkandidaat aan te wijzen.