HEERENVEEN - Gerard Kemkers is naar eigen zeggen ook de komende seizoenen schaatstrainer bij TVM. ''Ik heb daarover geen enkele twijfel'', zei de coach zondag na afloop van het NK allround.

Kemkers heeft nog een contract tot 2012 bij de grootste commerciële schaatsploeg ter wereld.

Na zijn fout op de olympische 10 kilometer van Sven Kramer, waarbij hij zijn pupil de verkeerde bocht instuurde, ontstond er onduidelijkheid over de positie van Kemkers.

''Het zou te sneu voor woorden zijn als ik door die foutieve wissel geen trainer zou blijven'', aldus Kemkers. ''Ik heb dat moment ter plekke al een plek gegeven. We voeren genoeg interne gesprekken bij TVM. Ik sta sterk in mijn schoenen.''

Prikkels

Kramer liet na afloop van de Spelen weten toe te zijn aan nieuwe prikkels en uitdagingen. Volgens Kemkers was eind 2009 al afgesproken dat er dingen in de TVM-ploeg gingen veranderen.

''Destijds heeft de leiding van het team, onder wie ik, aangegeven dat er in het nieuwe seizoen één motto voorop moest staan, namelijk vernieuwing. Dat is dus helemaal niets nieuws.''

Wat de veranderingen precies inhouden, kon Kemkers zondag nog niet zeggen. ''We gaan nu eerst intern de koppen bij elkaar steken. Er zullen keuzes gemaakt moeten worden.'' Het ligt voor de hand dat een aantal sprinters aan de ploeg wordt toegevoegd.

Vrouwen

Kemkers verklapte alvast dat er ruimte blijft voor een vrouwenafdeling binnen TVM. Afgelopen seizoen reden Ireen Wüst, Paulien van Deutekom, Renate Groenewold en Marrit Leenstra voor TVM. Zo groot zal het vrouwenteam niet blijven. ''Het zullen er geen vier meer zijn, maar wel minimaal twee'', aldus Kemkers, die een interessant seizoen verwacht.

''Het wordt een seizoen waarin we willen verbeteren. En er zijn een aantal uitdagingen. Kramer gaat bijvoorbeeld niet zomaar zijn ongeslagen status op de lange afstanden opgeven.''