KERKRADE - Voor de zesde opeenvolgende keer heeft Feyenoord zondag een uitwedstrijd bij Roda JC gewonnen. In Kerkrade werd het 4-2 voor de nummer vier.

In een bewogen wedstrijd stuurde scheidsrechter Roelof Luinge van beide clubs een speler uit het veld.

De grote man bij Feyenoord was Sekou Cissé, door trainer Mario Been in de punt van de aanval gezet. De oud-speler van Roda JC maakte de eerste twee doelpunten en bereidde nummer drie voor.

''Hij is beweeglijk en kan profiteren van de ruimte'', zo had de trainer zijn succesvolle ingreep toegelicht.

Cissé

Eigenlijk was Feyenoord zelden in de problemen. Na de eerste treffer van Cissé, in de veertiende minuut, kreeg Ruud Vormer van Roda JC de rode kaart. Hij had de doorgebroken Leroy Fer neergelegd. Daarna bleven de Rotterdammers beter, maar scoorden ze in het eerste deel niet meer.

Toch kwam Feyenoord kort na de hervatting wel op 2-0. Opnieuw was Cissé de doelpuntenmaker. Onverwacht kwam Roda vervolgens door Jeanvion Yulu-Matondo terug, 2-1. Luigi Bruins, op de plek van de aan de voet geblesseerde Jon Dahl Tomasson, maakte er al snel weer 3-1 van.

Makaay

Invaller Roy Makaay zette Feyenoord op een nog ruimere voorsprong. Vervolgens ramde de Rotterdamse doelman Darley een tegenstander.

De vervanger van de zaterdag aan de lies geblesseerd geraakte routinier Rob van Dijk kon vervolgens ook inrukken. Uit de toegekende vrije trap maakte Boldizsar Bodor de nederlaag voor Roda nog iets draaglijker, 4-2.

Opvallend was dat bij Roda JC Jan-Paul Saeijs in de basis stond. Enkele dagen eerder had hij in een interview fel uitgehaald naar onder anderen trainer Harm van Veldhoven. ''Hij is te ver gegaan'', sprak de coach.

''Toch heb ik geen moment overwogen hem niet op te stellen.'' De verdediger kreeg wel een boete.