ALMELO - Heracles heeft zaterdagavond vrij eenvoudig afgerekend met Willem II. De eindstand werd bepaald op 3-2.

Heracles startte wervelend in het tot de laatste plaats bezette sfeervolle stadion. Op de rechtervleugel was Darl Douglas ongrijpbaar en links op het middenveld strooide Marko Vejinovic met ragfijne passes.

Binnen een handvol minuten leverde dat drie kansen op, waarvan Douglas de laatste benutte na een solo door het linkerverdedigingsblok van Willem II.

Na een kwartier ebde het Almelose offensief weg. Weliswaar bleef Heracles op alle fronten de betere ploeg, maar de acties werden in een te laag tempo uitgevoerd waardoor de defensie van Willem II steeds al in een vroegtijdig stadium de aanvalsacties kon ontregelen.

Veel verder kwam de ploeg van trainer Arno Pijpers niet. Zonder de geschorste spits Frank Demouge waren de Tilburgse tegenstoten ronduit ondermaats.

Doeltreffend

De gelijkmaker halverwege de eerste helft kwam dan ook volkomen uit de lucht vallen. Bij de allereerste serieuze aanval vond Stef Nijland de vrijstaande Gerson Sheotahul, die doeltreffend uithaalde: 1-1.

Heracles verwerkte die tegenvaller in het niet onaantrekkelijke duel snel en schroefde het tempo weer wat op. Willem II werd daarbij steeds verder naar achteren gedrongen.

Topscorer

Kort voor rust kwam Heracles op voorsprong. Van ver buiten het strafschopgebied krulde Marko Vejinovic een vrije trap achter doelman Maikel Aerts.

Luttele minuten na de pauze leek Everton Ramos da Silva het duel definitief te beslissen. Met dat doelpunt is de Braziliaan nu clubtopscorer aller tijden van Heracles in de eredivisie.

Fraaie treffer

Willem II kwam verrassend terug in de wedstrijd omdat Heracles opnieuw de fout maakte het te gemakkelijk op te nemen.

Opnieuw Sheotahul strafte dat met een fraaie treffer af. Verder liet Heracles het echter niet komen, alhoewel Willem II in de slotfase nog dicht bij de gelijkmaker was nadat de thuisclub verzuimde (Everton en Douglas) verder afstand te nemen