ROME - AC Milan heeft het gat met koploper Internazionale zaterdagavond niet echt kunnen verkleinen. De topper tegen AS Roma eindigde in de Italiaanse hoofdstad in 0-0.

De bezoekers hadden wel het beste van het spel. Klaas-Jan Huntelaar, die in de basis stond naast Marco Borriello en Ronaldinho, had in de slotfase de beste kans op een treffer, maar hij kopte over.

Inter kan zondag de voorsprong op zijn Milanese rivaal uitbreiden tot zes punten door voor eigen publiek Genoa te bedwingen. Roma moet in dat geval al negen punten goedmaken.

Juventus

Juventus heeft zaterdag Fiorentina verslagen. De voetbalploeg uit Turijn won met 2-1. Invaller Fabio Grosso maakte in de tweede helft de winnende treffer.

Door de zege stijgt Juventus naar de vierde plaats in de Italiaanse Serie A . 'Juve' houdt hiermee hoop op kwalificatie voor deelname aan de Champions League. De Braziliaan Diego zette Juventus in de tweede minuut al op voorsprong.

Marco Marchionni bracht tegen zijn oude club in de 32e minuut met de gelijkmaker voor Fiorentina de spanning terug. In de 68e minuut bezorgde Grosso Juventus de zege.