KEULEN - Bayern München heeft tegen 1.FC Köln twee dure punten verspeeld. Het duel in Keulen eindigde zaterdag in 1-1.

De thuisclub kwam na ruim een half uur op voorsprong door uitgerekend Lukas Podolski, niet geslaagd bij Bayern.

Bastian Schweinsteiger maakte na een klein uur gelijk. Mark van Bommel speelde de gehele wedstrijd. De grieperige Arjen Robben was thuisgebleven.

Schalke 04

Schalke 04 en Hamburger SV profiteerden.

De ploeg uit Gelsenkirchen won met 4-1 bij Eintracht Frankfurt. Joël Matip, Benedikt Höwedes - heel snel - , Ivan Rakitic en Kevin Kuranyi - heel laat - maakten de doelpunten.

HSV

HSV versloeg voor eigen publiek het zieltogende Hertha BSC met 1-0, maar het spel tegen de hekkensluiter uit Berlijn was allesbehalve overtuigend.

Gebrek aan ideeën zorgde ervoor dat het aanvalsduo Mladen Petric en Eljero Elia amper bruikbare ballen kregen.

Toch was de zege dikverdiend. Marcell Jansen scoorde vijf minuten voor rust, door de benen van de Berlijnse keeper Jaroslav Drobny. Vlak daarna liet Elia, in de frontlinie gezet in plaats van de zieke Zweed Marcus Berg, de fraaie kans op 2-0 onbenut.

Ruud van Nistelrooij verving halverwege de tweede helft Petric. Joris Mathijsen en Elia maakten de 90 minuten vol.

Leverkusen

Leverkusen kan zondag op doelsaldo de kop weer overnemen van Bayern door 1.FC Nürnberg te verslaan. Beide clubs hebben dan na 25 duels 53 punten. Schalke volgt met 51. HSV is met 43 de beste van de rest.


Bayern München plezierde trainer Louis van Gaal, die Franck Ribéry tot de 54e minuut op de bank hield, door in het uitverkochte Keulse stadion (50.000 toeschouwers) van begin af aan druk te zetten.

Köln bleek erop voorbereid. Podolski, gebrand op een succesje tegen zijn oude werkgever, gaf een waarschuwingsschot tegen de lat. Allengs werd het overwicht van Bayern minder. De spitsen Hamit Altintop en Ivica Olic gaven steeds vaker niet thuis.

Podolski

Podolski, die al 1425 minuten op een treffer wachtte, zette Köln terecht op 1-0. Bayern-doelman Jörg Butt zal slecht slapen van diens rake vrije trap.

Na rust bracht Van Gaal gelijk met Ribéry ook Miroslav Klose als nieuwe aanvaller in het veld. De ingreep bracht snel succes.

Schweinsteiger werkte een voorzet van de jonge international Thomas Müller bekwaam af. Vlak daarna had hij pech met een kopbal tegen de lat.