ROTTERDAM - Feyenoord heeft de eerste versterking voor komend seizoen binnen. Middenvelder Adil Auassar komt transfervrij over van VVV-Venlo.

Hij tekent bij de Rotterdammers een contract voor twee jaar, met een optie voor nog eens twee seizoenen. Dat maakte Feyenoord vrijdag op de website bekend.

Auassar (23) is bezig aan zijn derde seizoen bij VVV. De middenvelder maakte dit jaar indruk in de eredivisie met een aantal mooie doelpunten.

Slagen

 ''Adil is fysiek sterk, technisch goed, heeft een goed schot en heeft bovendien de absolute wens en wil om te slagen bij Feyenoord'', zei trainer Mario Been. De voetballer uit Zwijndrecht doorstond vrijdag de medische keuring bij Feyenoord.

De linksbenige middenvelder debuteerde bij FC Dordrecht in het betaald voetbal. Met VVV werd Auassar vorig jaar kampioen van de Jupiler League.

Technisch directeur Leo Beenhakker noemde Auassar ''een buitenkansje dat we niet konden laten lopen in het segment spelers waar wij zoeken''.

Schuldenlast

De Rotterdamse club kampt met een schuldenlast van enkele tientallen miljoenen euro's en moet zich daarom noodgedwongen richten op transfervrije voetballers.

Auassar sprak van een ''jongensdroom'' die uitkomt. ''Feyenoord is in mijn ogen een topclub in Nederland, dus ik was heel trots dat zij in mij geïnteresseerd waren. Als ik zou mogen kiezen tussen alle clubs in Nederland, zou ik altijd voor Feyenoord kiezen.''