AMSTERDAM - Bayern München-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge maakt zich geen zorgen over een mogelijke overstap van Louis van Gaal naar de nationale ploeg van Duitsland.

De Nederlandse oefenmeester van Bayern flirtte eerder publiekelijk met de hoogste positie bij Die Nationalmannschaft.

De besprekingen van de Duitse voetbalbond met de huidige bondscoach Joachim Löw over verlenging van zijn aflopende contract, verlopen uiterst moeizaam.

Verlenging

"Van Gaal vindt het nog veel te leuk om dagelijks op het veld te staan. Hij koketteert er graag mee, maar ik geloof niet dat hij in de nabije toekomst van welk land dan ook bondscoach wordt", aldus Rummenigge in Bild.

"Wij zijn zeer tevreden over hem. Als we kampioen worden en ook nog ver komen in de DFB Pokal en in de Champions League wordt het tijd om over een nieuwe overeenkomst te onderhandelen."

Selectie

Van Gaals huidige contract loopt medio 2011 af. Rummenigge kondigt aan dat hij het eind maart met de Nederlander wil hebben over de invulling van de selectie van volgend seizoen.

Het aanblijven van Franck Ribéry, begeerd door Real Madrid, FC Barcelona, Chelsea en Manchester United, geniet topprioriteit.

"Ik ben voorzichtig optimistisch over een langer verblijf van Ribéry. Bij een contractverlenging is geld niet zaligmakend, Franck verlangt naar succes. Hij wil belangrijke prijzen winnen, dat moet hier ook kunnen."