BOEDAPEST - Guus Hiddink nam woensdagavond met een gelijkspel tegen Hongarije van bondscoach Erwin Koeman (1-1) afscheid van Rusland.

Na de confrontatie was het tijd om terug te blikken op vier jaar bij de Russische nationale ploeg.

''Het was een periode met hoogte- en dieptepunten'', zei Hiddink (63) donderdag op de website van de Europese voetbalbond UEFA.

Dieptepunt

Eind vorig jaar beleefde Hiddink naar eigen zeggen het dieptepunt. ''De grootste teleurstelling was het mislopen van het WK. We kwamen één doelpunt tekort in Slovenië. Toch wil ik de ploeg en de staf bedanken voor alles. Ik weet zeker dat Rusland zich gaat kwalificeren voor het EK van 2012, dit team heeft enorm veel potentie.''

Aanvoerder Sergei Semak sprak na de wedstrijd in Hongarije enigszins geëmotioneerd: ''Het tijdperk Guus Hiddink is voorbij, maar het leven gaat door. Ik wil Guus bedanken voor de resultaten die we hebben geboekt, waaronder enkele geweldige.''

Hiddink gaat na de zomer aan de slag als bondscoach van Turkije. Mogelijk is de Nederlander toch actief op het WK in Zuid-Afrika, maar dan met Ivoorkust. Hiddink zou een voorname kandidaat zijn om de ontslagen Vahid Halilhodzic op te volgen als bondscoach van het Afrikaanse land.