AMSTERDAM - In de loop van komende week hoopt Ivoorkust de besprekingen met Guus Hiddink over de invulling van het interim-bondscoachschap te hebben afgerond.

Dat meldt Jacques Anouma, de voorzitter van de voetbalbond van Ivoorkust, in een interview met de BBC.

'‘Van de vier kandidaten is Hiddink de man die we willen aanstellen,'’ aldus Anouma woensdag in Londen na de 2-0 nederlaag van Ivoorkust tegen Zuid-Korea.

'‘We zijn nog steeds in gesprek, niets is beslist. Volgende week hopen we duidelijkheid te verschaffen over wie ons op het WK gaat leiden.’'

Hiddink moet bij Ivoorkust het WK-project in goede banen leiden. Afgelopen week werd Vahid Halilhodzic ontslagen vanwege het matige optreden op de Afrika Cup, waar Les Éléphants in de kwartfinale strandden.

Rusland

Een vierde achtereenvolgende WK zit er voor Hiddink alleen in als de Russische voetbalbond instemt met ontbinding van het contract dat afloopt op 30 juni.

Vanaf komend seizoen werkt de Achterhoeker als keuzeheer voor Turkije, dat zich niet heeft geplaatst voor de mondiale eindronde.

'‘Na het WK kijken we wel wie onze bondscoach op lange termijn wordt, het toernooi in Zuid-Afrika heeft nu de hoogste prioriteit,’' benadrukt Anouma.

Op het WK zit Ivoorkust in een groep met Brazilië, Portugal en Noord-Korea