AMSTERDAM - Duitsland heeft woensdag in eigen huis met 1-0 verloren van Argentinië. Op slag van rust maakte Gonzalo Higuain de enige treffer van de wedstrijd. Europees kampioen Spanje was op bezoek in Parijs en won daar met 2-0 van Frankrijk.

David Villa scoorde na 21 minuten al voor de Spanjaarden. In de blessuretijd van de eerste helft passeerde ook Sergio Ramos de Franse doelman Hugo Lloris.

Engeland oefende op Wembley tegen Egypte en won met 3-1. Lang zag het daar niet naar uit, want Engeland speelde ongeïnspireerd en het was dan ook niet geheel onverdiend dat Mohamed Zidan de Afrikaans kampioen op voorsprong zette.

Na rust bezorgden invallers Peter Crouch met twee goals en Shaun Wright-Phillips met een treffer de zege.

Tegenstanders

De tegenstanders van het Nederlands elftal op het WK hebben woensdag wisselende resultaten neergezet. Japan won met 2-0 van Bahrein. Kameroen hield wereldkampioen Italië in Rome op 0-0.

Voor Denemarken verliep de avond minder succesvol. Dat land kwam in en tegen Oostenrijk al na twaalf minuten op achterstand door een doelpunt van Franz Schiemer.

Vijf minuten later zette Arsenal-spits Nicklas Bendtner de Denen alweer op gelijke hoogte, maar nog voor rust scoorde Oostenrijk opnieuw. Roman Wallners 2-1 bleek de winnende.