CHARLOTTE - Het formule 1-seizoen gaat over anderhalve week van start met twaalf in plaats van dertien teams. Dat maakte autosportfederatie FIA woensdag bekend. Eerder had de nieuwe Amerikaanse renstal US F1 gevraagd het debuut een jaar te mogen uitstellen.

Eerder had de nieuwe Amerikaanse renstal USF1 gevraagd het debuut een jaar te mogen uitstellen. De FIA ging daarmee akkoord en besloot geen vervanger meer aan te wijzen.

Teambaas Ken Anderson had dinsdagavond (plaatselijke tijd) tegenover de website autosport.com bevestigd dat USF1 niet genoeg geld heeft om dit seizoen al te kunnen racen in de koningsklasse van de autosport.

''We wachten nu op antwoord van de FIA'', aldus Anderson, die zei dat de ontwikkeling van de bolide momenteel stilligt. ''In afwachting van een besluit hebben we het werk neergelegd.''

Nieuwe teams

USF1 was een van de vier nieuwe teams die zich voor dit Formule 1-seizoen hadden aangemeld. De andere zijn Lotus, Campos Meta (dat inmiddels is omgedoopt in Hispania Racing) en Virgin.

De Servische renstal Stefan GP gaf meteen aan graag een plek op de startgrid te willen krijgen als USF1 zijn debuut met in ieder geval een jaar moet uitstellen.

Bahrein

Woensdagavond besloot de FIA geen vervangend team aan te wijzen en het seizoen, dat op 14 maart begint met de Grote Prijs van Bahrein, van start te gaan met twaalf in plaats van dertien teams.