HEERENVEEN - Volgens zaakwaarnemer Ron Mulder is het niet waar dat schaatser Sven Kramer een huldiging in Heerenveen heeft afgeblazen.

Mulder zegt dit in een reactie op eerdere berichten uit Heerenveen, dat de winnaar van het goud op de 5 km in Vancouver de feestelijkheden niet vindt passen bij zijn gemoedstoestand.

''Pertinent niet waar'', zegt Mulder. ''Sven wordt hiermee ten onrechte in een kwaad daglicht geplaatst.

Beslissing

De gemeente Heerenveen had zonder enig overleg met ons de datum van de huldiging al vastgesteld én bekend gemaakt. Voor Sven kwam die dag echter gewoon niet uit.

De beslissing wanneer één en ander plaatsvindt is aan hem, lijkt mij. Dat kan niet van te voren én buiten hem om worden besloten.''

Festiviteiten

Daarna kwam van de kant van de gemeente het voorstel de festiviteiten naar 15 april te verschuiven. Mulder: ''Dat hebben wij in beraad genomen en zeker nog niet afgezegd. We moeten dat nog bespreken.''

Na zijn zege op de 5 kilometer verliep de 10 kilometer in Vancouver voor Kramer zeer teleurstellend. Hij werd gediskwalificeerd. Bij de ploegachtervolging zat er vervolgens niet meer in dan brons, waar op goud was gerekend.