DOETINCHEM - Het voetbalelftal van Jong Oranje blijft op weg naar de kwalificatie voor de Europese titelstrijd winnen. Woensdag werd in Doetinchem Polen verslagen, 3-2. Voor de formatie van bondscoach Cor Pot was het de zesde zege op rij.

Jong Oranje heeft nog twee uitwedstrijden te gaan, bij Liechtenstein en Spanje. Spanje is de grote concurrent voor plaatsing voor de play-offs.

Nederland heeft bij een eventuele nederlaag in Zuid-Europa ook nog kans als nummer twee van de groep dat doel te bereiken. De eindronde vindt in 2011 in Denemarken plaats.

Treffers

Bij vlagen had Jong Oranje het wel moeilijk tegen de Polen, die eerder in eigen land ruim waren verslagen. Halverwege leidden de Oost-Europeanen nog, 0-1.

Na de hervatting herstelde Nederland zich door twee treffers van Diego Biseswar en één van Siem de Jong. Een late Poolse treffer bracht de zege niet meer in gevaar.

Bondscoach

Volgens Pot is de volgende ronde nu binnen bereik. ''Het kan bijna niet meer misgaan'', reageerde de bondscoach. Over de tweede helft was hij tevreden.

''In de eerste helft hebben we het moeilijk gehad. Na de hervatting is er door ons heel goed gespeeld. De vleugels zijn goed benut, de aanvallen én de doelpunten waren mooi.''

Erik Pieters

Erik Pieters van PSV is tijdens de interland mogelijk zwaar geblesseerd geraakt aan de knie. Volgens bondscoach Pot waren de conclusies na de eerste diagnose niet positief.

Pot: ''Waarschijnlijk is er iets mis met de binnenband van de knie. Dit is niet leuk.'' Definitief uitsluitsel kan pas na nader onderzoek worden gegeven. Pieters viel na ruim een uur uit bij Jong Oranje.

Voor PSV betekent dit een extra tegenslag. Eerder al raakte de andere back, Stanislav Manolev, geblesseerd. De Bulgaar is een maand uitgeschakeld.

Woensdag werd ook bekend dat Danko Lazovic vertrekt bij PSV. Tijdens de winterstop verdween al spits Jonathan Reis.