AMSTERDAM - Andy Van der Meyde maakt het seizoen af bij PSV. De clubloze aanvaller onderging woensdag met succes een fitheidstest en tekende vervolgens een contract dat hem tot komende zomer aan de Eindhovense club bindt.

PSV meldt op de clubsite dat het daarnaast een eenzijdige optie heeft de verbintenis met twee jaar te verlengen.

''Ik krijg bij een grote club de kans om weer te voetballen'', reageert Van der Meyde. ''Ik ben heel blij om hier te zijn en hoop dat ik wat extra’s kan brengen.”

De rechtsbuiten stond tot afgelopen zomer onder contract bij Everton, dat zijn verbintenis niet verlengde. Daarvoor kwam hij uit voor Internazionale en Ajax. Bij die laatste club hield de geboren Arnhemmer de afgelopen weken zijn conditie op peil.

Lazovic

Danko Lazovic vertrekt per direct naar Zenit Sint-Petersburg, meldt PSV. De Russische club deed eerder deze week een bod op de Servische aanvaller.

''Vorige week meldde Danko zich bij de trainer dat er een aanbieding lag uit Rusland”, zegt algemeen directeur Jan Reker. “Fred Rutten is daarvan geschrokken, waarna er een aantal behoorlijke gesprekken zijn geweest. Na lang beraad is besloten om Danko te laten gaan.''

'Niet van harte'

''Welke beslissing je ook neemt in deze, het is nooit een goede beslissing. We deden het ook niet van harte. Maar Danko had zaterdag aangegeven dat hij ‘mentaal niet klaar was’ om te spelen tegen RKC Waalwijk. We hebben direct gekeken naar de mogelijkheden en kwamen uit bij Andy van der Meyde. De trainer heeft vertrouwen in hem en hij krijgt de kans hier.”

Lazovic speelde sinds medio 2007 voor PSV. Eerder kwam hij in Nederland uit voor Vitesse en Feyenoord. De Serviër was als rechtsbuiten bezig aan een sterk seizoen.