AMSTERDAM - Zeljko Petrovic betreurt het niet dat er bij Ajax vorig jaar geen plaats voor hem was als rechterhand van trainer Martin Jol. De Montenegrijn werkte afgelopen seizoen in die hoedanigheid met Jol samen bij Hamburger SV.

'‘Ik was al gebeld door mensen binnen Ajax die zeiden: 'Je moet daar niet gaan werken, jij verdient dat niet'', zegt Petrovic woensdag tegenover De Pers.

''Van die zogenaamde Ajax-trainertjes hadden bij de leiding geklaagd wat Petrovic nou in Amsterdam te zoeken had zonder Ajax-achtergrond. Dat zijn dan je collega’s. Ze hebben nog gelijk ook: ik was er doodongelukkig geworden.''

Werkloos

Gevolg is wel dat Petrovic al ruim een halfjaar werkloos thuis zit. De oefenmeester zou in beeld zijn bij FC Dordrecht, al zegt hij niet benaderd te zijn door de Jupiler League-club. Petrovic vindt het jammer dat de aanbiedingen uitblijven.

''Ik werk keihard, heb ervaring en ben loyaal aan de club waarvoor ik werk. Maar gevoelsmatig denk ik dat mijn toekomst in het buitenland ligt. Er zijn zoveel trainers in Nederland, het zal wel even duren voordat ik weer aan de beurt ben.''