BREDA - NAC-doelman Gabor Babos is donderdag opgenomen in hetziekenhuis. De Hongaar brak in het UEFA Beker-duel met NewcastleUnited de ellepijp in zijn rechterarm. De keeper wordt vrijdaggeopereerd aan zijn arm, waarbij er een ijzeren plaatje wordtingebracht. Waarschijnlijk is hij tenminste zes wekenuitgeschakeld.

NAC Breda heeft momenteel te maken met een ware blessuregolf.Behalve Babos zijn ook Fehèr, Petö en Diba voorlopig nietinzetbaar. Verdediger Schenning trainde donderdag wel weer met degroep mee. De inzet van Koning, die tegen Newcastle United met eenkwetsuur uitviel, is voorlopig twijfelachtig. Hij heeft last vanzijn achillespees, zijn knie en zijn liezen.

Ook verdediger Penders is niet helemaal fit. Donderdag is in hetziekenhuis een scan gemaakt van zijn scheenbeen. "Hij kan welspelen, maar blijft last van het bot houden", aldus trainer TonLokhoff. "Het zit momenteel even tegen, het lijkt wel of iedereengeblesseerd raakt. Ik heb mijn trainingsmethode eens onder de loepgehouden, maar daar ligt het niet aan. De meeste blessuregevallenzijn gewoon aan pech te wijten."