CHARLOTTE - De Amerikaanse renstal US F1 heeft de internationale autosportfederatie FIA gevraagd om het debuut in de Formule 1 een jaar te mogen uitstellen.

Dat liet teambaas Ken Anderson dinsdagavond weten aan de website autosport.com. US F1 heeft volgens Anderson niet genoeg geld om dit seizoen al te kunnen racen in de koningsklasse van de autosport.

 ''We wachten nu op antwoord van de FIA'', aldus Anderson, die zei dat de ontwikkeling van de bolide momenteel stilligt. ''In afwachting van een besluit hebben we het werk neergelegd.''

Coureur wil weg

Charlie Whiting, de wedstrijdleider van de Formule 1, heeft afgelopen week een bezoek gebracht aan de fabriek van US F1 in Charlotte. De nieuwe renstal heeft pas één coureur gecontracteerd voor dit seizoen, Jose Maria Lopez. De Argentijn zou vanwege de problemen bij het Amerikaanse team echter alweer willen vertrekken.

US F1 is een van de vier nieuwe teams die zich voor dit Formule 1-seizoen hebben aangemeld. De andere zijn Lotus, Campos Meta (dat inmiddels is omgedoopt in Hispania Racing) en Virgin.

De Servische renstal Stefan GP heeft al aangegeven graag een plek op de startgrid te willen krijgen als US F1 zijn debuut met in ieder geval een jaar moet uitstellen. De FIA maakt waarschijnlijk later deze week de definitieve startlijst bekend voor het seizoen dat op 14 maart begint met de Grote Prijs van Bahrein.