AMSTERDAM - Andy van der Meyde moet Danko Lazovic vervangen bij PSV. De Serviër vertrekt zeer waarschijnlijk deze week naar Zenit Sint-Petersburg en trainer Fred Rutten ziet in Van der Meyde de meest geschikte opvolger op de rechterflank.

Volgens De Telegraaf onderdergaat Van der Meyde woensdag een fitheidstest en wordt hij bij een positief resultaat voor de rest van het seizoen vastgelegd.

De 30-jarige Van der Meyde zit zonder club nadat afgelopen zomer zijn contract met Everton afliep. Sinds kort traint de aanvaller mee met Jong Ajax om zijn conditie op peil te houden.

Rutten

PSV-coach Rutten werkte tien jaar geleden bij FC Twente samen met Van der Meyde, die daar als huurling een sterke periode doormaakte en vervolgens terugkeerde Ajax, de club die hem opleidde. Later kwam Van der Meyde nog uit voor het Italiaanse Internazionale.

Zenit-Sint Petersburg legde eerder deze week een bod bij PSV neer voor Lazovic. Rutten ziet zijn basisspeler liever niet vertrekken, maar de Eindhovense club kan de miljoenen goed gebruiken.