DEN HAAG - De Nederlandse medaillewinnaars op de Olympische Spelen gaan woensdag op bezoek bij koningin Beatrix. De vorstin ontvangt de winnaars van eremetaal in Canada aan het einde van de ochtend op Paleis Huis ten Bosch.

Daarna trekken de sporters in een open koets door Den Haag richting het Binnenhof, waar ze in de Ridderzaal worden gehuldigd in aanwezigheid van de volledige olympische equipe.

De medaillewinnaars Sven Kramer, Annette Gerritsen, Laurine van Riessen, Mark Tuitert, Ireen Wüst, Bob de Jong, Nicolien Sauerbreij, Jan Blokhuijsen en Simon Kuipers beginnen de dag in het Torentje bij demissionair premier Jan-Peter Balkenende.

Vervolgens gaan ze naar de Ridderzaal, waar ze samen met hun coaches en begeleiders worden toegesproken door (demissionair) minister Ab Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De volgende halte is Paleis Huis ten Bosch.

Vlag

De gemeente Den Haag heeft de mensen die langs de route wonen opgeroepen de vlag uit te hangen. Op het Binnenhof zijn speciale vakken ingericht waar het publiek de sporters kan verwelkomen.