AMSTERDAM - Lewis Hamilton heeft Ferrari op basis van de wintertests bestempeld als grootste concurrent van McLaren. Ook is hij blij met de progressie die zijn eigen team boekt.

Vorig seizoen waren Ferrari en McLaren niet altijd vooraan te vinden, maar afgaande op de woorden van Hamilton kan de rangorde in 2010 wel weer eens hersteld zijn. Beide teams hebben een goede winter achter de rug.

"Het is erg moeilijk in te schatten welk team op dit moment over de snelste auto beschikt. Als ik iemand moet aanwijzen, kies ik voor Ferrari. Op dit moment lijken zij het snelst", aldus Hamilton tegenover Britse media.

"Maar enkele andere renstallen zijn niet ver weg. Daarmee doel ik naast McLaren op Red Bull, Mercedes, BMW Sauber en Force India. Veel hangt af van hoe de banden zich houden tijdens de lange runs."

Tevreden

De kampioen van 2008 is tevreden over de winter die McLaren achter de rug heeft. "Het begon allemaal niet zo goed, want we kwamen de eerste dagen veel tekort ten opzichte van Ferrari. Sindsdien hebben we ons flink weten te verbeteren."

"Op de laatste testdag heb ik een race-simulatie gedaan en zowel de balans van de auto als de genoteerde tijden waren prima. Dat was een welkome opsteker. Goed voor het vertrouwen ook."
© Sportweek