SWANSEA - Er lijkt maar geen einde te komen aan het blessureleed van Ferrie Bodde. De 27-jarige Haagse middenvelder van Swansea City wacht een nieuwe knieoperatie.

Die houdt hem naar verwachting tot het begin van het nieuwe seizoen aan de kant. Dat meldde de Britse voetbalclub maandag op de website.

Bodde, twee keer eerder al langdurig uitgeschakeld door knieletsel, viel zaterdag in de wedstrijd tegen Peterborough na ruim een half uur uit. Hij landde ongelukkig na een kopduel en voelde meteen dat 'het fout zat'.

Een eerste scanonderzoek bevestigde dat bange vermoeden. De medische ingreep aan het gewricht zal hij zo spoedig mogelijk ondergaan. Bodde komt dinsdag naar Nederland.

Kruisband

De in Swansea zeer gewaardeerde Hagenaar scheurde in november 2008 tegen Birmingham voor het eerst een kruisband. Een operatie volgde en tien maanden revalidatie. Zijn rentree in september vorig jaar was van zeer korte duur.

In overleg met de medici werd ditmaal gekozen voor een 'conservatief' herstel met onder meer spierversterkende oefeningen. Vijf maanden later leek het gewricht stabieler en sterker dan ooit, maar het ging toch heel snel weer mis.