NEW DELHI - Titelverdediger Duitsland heeft maandag in de eerste groepswedstrijd bij het wereldkampioenschap hockey voor mannen in New Delhi meteen al punten verspeeld.

De wereldkampioen en olympisch titelhouder moest tegen Zuid-Korea in groep A, met Nederland, genoegen nemen met 2-2. Bij de rust leidde de Aziatische ploeg nog met 2-0.

Duitsland doet in India mee met een verjongde en verzwakte selectie, die liefst vijftien WK-debutanten telt. Bondscoach Markus Weise kan om uiteenlopende redenen niet beschikken over de gebroeders Christopher en Phillip Zeller en evenmin over aanvoerder Timo Wess.

Met name de absentie van Christopher Zeller tikt zwaar aan. De oud-spits van Bloemendaal had met zijn velddoelpunten en zijn trefzekere strafcorners een groot aandeel in het WK-goud van 2006 in eigen land en in het olympisch goud bij Peking 2008.

In de andere groepswedstrijd won Nieuw-Zeeland maandag met 3-2 van Canada. Nederland speelt maandagavond (plaatselijke tijd) in het eerste groepsduel tegen Argentinië.