AMSTERDAM - Eljero Elia hoopt snel met zijn nieuwe collega Ruud van Nistelrooij samen te spelen. Eerst bij Hamburger SV, daarna in Oranje.

Sinds de komst van Van Nistelrooij naar Duitsland stond Elia alleen nog in de slotfase van de wedstrijd tegen 1. FC Köln samen met de spits op het veld.

Daarna vielen de twee aanvallers vlak na elkaar weg met een blessure.

Elia speelt inmiddels weer, Van Nistelrooij nadert zijn rentree. “Zijn spierblessure valt mee, hij heeft niks om je zorgen over te maken,” zegt Elia.

“Waarschijnlijk is hij snel weer terug. Daar kijk ik echt naar uit, want spelen met Ruud is een droom die uitkomt. Misschien speel ik straks zelfs wel met hem in Oranje, dat zou helemaal top zijn. Ik hoop echt dat het zover komt.”

Prikkelen

Buiten het veld heeft Elia al veel aan Van Nistelrooij gehad, zegt hij. “Ruud geeft me veel tips. Zegt dat ik meer acties moet maken, meer schijt moet hebben aan m’n directe tegenstander. Dat ik gewoon moet doen wat ik kan.''

''De hele tijd zit-ie me te prikkelen, maakt-ie opmerkingen om me beter te maken. Ruud is echt heel goed voor de groep, voor de jonge jongens vooral. Ik vind hem echt een heel relaxte man.”