AMSTERDAM - Van een snelle breuk tussen schaatser Sven Kramer en zijn trainer Gerard Kemkers is geen sprake. Dat zei Ron Mulder, de zaakwaarnemer van olympisch kampioen Kramer, maandag nadat hij vanuit Vancouver was geland op Schiphol

Hij reageerde op een door vele media overgenomen bericht uit de Leeuwarder Courant, waarin staat dat Kemkers na het WK allround over drie weken niet meer de trainer is van Kramer.

''Daar is geen sprake van en er is ook niet over gesproken. Sven speelt helemaal niet met die gedachte'', zei Mulder.

Evaluatie

''Er komt na het seizoen een evaluatiegesprek tussen Sven en zijn ploeg TVM. Daar zullen alle facetten op tafel komen'', aldus Mulder. ''Maar op dit moment leeft bij Sven niet het idee dat hij wil stoppen met Gerard.''

De relatie tussen Kemkers en Kramer kwam tijdens de afgelopen Spelen wel onder druk. Dat was na het bizarre incident op de 10 kilometer, waarin coach Kemkers zijn pupil bij een wissel naar de verkeerde bocht dirigeerde. De diskwalificatie kostte Kramer een zekere gouden medaille.

Kramer

Kramer vertelde volgens de Leeuwarder Courant dat na het WK allround een einde zou komen aan de samenwerking tussen hem en Kemkers. Kramer benadrukte dat de breuk niets te maken heeft met de verkeerde wissel op de 10 kilometer, waardoor hij naast de gouden medaille greep.

"Dit wisten we intern allang. Voor ons is dit niets nieuws. Ik ben er de man niet naar om mensen een schop te geven, maar ik wil iets nieuws", aldus Kramer.