MÜNCHEN - Een fraai afstandsschot van Franck Ribéry diep in de tweede helft bezorgde Bayern München zondag toch nog de zege op Hamburger SV.

Het duel in de uitverkochte Allianz Arena leek lange tijd op een doelpuntloos gelijkspel uit te draaien. Twaalf minuten voor tijd voorkwam Ribéry gezichtsverlies voor trainer Louis van Gaal.

Bayern gaat door de zege nu alleen aan kop in de Bundesliga. Bayer Leverkusen speelde zaterdag gelijk tegen 1. FC Köln (0-0) en is medekoploper af.

De thuisploeg was afgezien van verdediger Daniel van Buyten op volle sterkte, met Mark van Bommel, Ribéry en Arjen Robben in de basis. HSV trad aan met de Nederlanders Joris Mathijsen en Eljero Ellia, maar zonder Ruud van Nistelrooij (enkel) en Duits international Marcell Jansen.

Bayern München domineerde eigenlijk de hele wedstrijd, maar bleef voorin steeds steken. De passes richting spits waren voortdurend onnauwkeurig.

Opluchting

De treffer van Ribéry zorgde dan ook voor grote opluchting. Enkele minuten voor tijd hield het Bayern-publiek nog even de adem in, maar de kopbal van HSV-invaller Tunay Torun spatte uiteen op de lat.

HSV verloor niet alleen de wedstrijd, maar ook doelman Frank Rost. De routinier liep bij een redding een elleboogblessure op en bleef in de rust in de kleedkamer achter.