ROTTERDAM - Sparta - NAC was een echte wedstrijd, maar met voetbal had die niets te maken. Op een veld dat meer weg had van een moeras was de eindstand van 2-2 volledig terecht.

Door het gelijkspel, na twee nederlagen, verminderden NAC's kansen op play-offs voor Europees voetbal. Sparta bleef voor de derde keer op rij ongeslagen.

Het modderspektakel op Spangen stond bij rust op1-1. Matthew Amoah bracht NAC in de 18e minuut op voorsprong na een strakke voorzet van Ferne Snoyl.

Vier minuten later behoedde doelman Aleksander Seliga Sparta voor 0-2 bij een kogel van Patrick Zwaanswijk.

Gevaarlijk

De thuisclub, die het eerste half uur nauwelijks gevaarlijk was, begon tegen de rust te drukken. Met het hogere tempo kwamen ook de kansen. Joonas Kolkka kopte in de 33e minuut de bal uit toen zijn doelman Jelle ten Rouwelaar was geklopt door een kopbal van Darko Bodul.

Ten Rouwelaar kreeg het nog druk met schoten van Joshua John en Erik Falkenburg. In de 44e minuut werd het gelijk. De opgerukte verdediger Milano Koenders vond geen afspeelmogelijkheid en haalde toen uit met zijn linker. De bal suisde in de kruising, 1-1.

Voorsprong

NAC had in de tweede helft slechts drie minuten nodig om opnieuw op voorsprong te komen. Bij een hoekschop van Donny Gorter kopte Kolkka naar de opgerukte verdediger Csaba Feher die onmiddellijk inschoot, 1-2. NAC kon in die situatie weer op de counter spelen.

De ploeg ving de Rotterdamse aanvallen massaal op. Met glijden, vallen en opstaan bleef het duel spectaculair en vaak komisch, al was er van voetbal geen sprake.

De bal bleef moeilijk te controleren. Sparta verdiende de gelijkmaker in de eerste minuut van de extra speeltijd. In de spelerskluwen kopte Rydell Poepon uit een hoekschop in de hoek, 2-2.