LONDEN - Arsenal heeft zich zaterdag met enig geluk in de slotminuten langs Stoke City gewurmd. Cesc Fabregas zette de thuisploeg in de 90e minuut vanaf de penaltystip op voorsprong na een handsbal van Stoke, 2-1. Oud-Ajacied Thomas Vermaelen maakte er in blessuretijd nog 3-1 van.

De wedstrijd werd overschaduwd door de zware overtreding van Ryan Shawcross op de jonge Arsenal-middenvelder Aaron Ramsey.

De blessure was zo verschrikkelijk, dat de tv-stations weigerden de beelden te herhalen. Ramsey werd per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. Shawcross, die zichtbaar aangeslagen was, kreeg rood en verliet in tranen het veld.

Arsenal, derde in de Premier League, blijft in het spoor van koploper Chelsea en nummer twee. Het verschil is respectievelijk drie en twee punten.

Snelle voorsprong

Stoke City kwam in eigen stadion binnen tien minuten al op voorsprong door Danny Pugh. Na de gelijkmaker van Nicklas Bendtner (30e minuut) bleeft het lange tijd stil, totdat Pugh een schot van Bendtner in het strafschopgebied met zijn arm beroerde. Fabregas verzaakte niet vanaf elf meter, Vermaelen maakte het met de 3-1 af.

Ernstige blessure bij Arsenal