HEERENVEEN - Heracles Almelo heeft zaterdag vrij gemakkelijk gewonnen bij Heerenveen. In Friesland werd het 2-1 in het voordeel van het elftal van trainer Gertjan Verbeek. Het spel van de thuisclub was ronduit zwak. Heracles had ruimer kunnen zegevieren.

Heerenveen miste Brian Vandenbussche. De doelman heeft nog te veel last van een blessure aan de knie. Vervanger Martin Lejsal werd halverwege gewisseld.

Goran Popov en Paulo Henrique waren door trainer Jan Everse op de bank gezet. De interim-coach gaf de voorkeur aan Michael Dingsdag en Michal Papadopulos.

Misverstanden

Grote indruk maakte Heerenveen desondanks nog niet. In de eerste helft waren er vooral veel misverstanden tussen de spelers. De samenhang in het spel ontbrak. Gevaarlijk was de thuisclub nauwelijks. Heracles kreeg de beste kansen. Bas Dost miste in vrije positie maar net, Everton kopte op de lat.

Onmiddellijk na de hervatting werd het zwakke spel van Heerenveen wel afgestraft. Dost werd opnieuw de diepte in gestuurd en passeerde invaller-doelman Diederik Bangma beheerst, 1-0. Voor Dost, jeugdinternational, was het al weer de elfde treffer van het seizoen.

Na tien minuten herstelde Heerenveen zich. Eerst was er een kans voor Filip Djuricic, maar het jonge talent uit Servië schoot net voorlangs. In de 65e minuut tekende Gerald Sibon wel voor de gelijkmaker na een mooie pas van Mika Väyrynen. Voor Sibon was het de zevende treffer, alle gemaakt sinds de winterstop.

Voorsprong

Toch bleef Heracles beter. Een knal van Douglas tegen de onderkant van de lat was al een duidelijke waarschuwing voor de Friezen. Een kwartier voor tijd kwamen de Almeloërs opnieuw op voorsprong. Willy Overtoom liep aan de rechterkant langs Dingsdag heen en bediende Everton op maat, 2-1.

In de slotfase kreeg Paulo Henrique nog een aardige kans op de gelijkmaker. De invaller vond echter Heracles Duitse doelman Martin Pieckenhagen op zijn weg. Kort daarna schoot Sibon nog in goede positie over.