TILBURG - Arno Pijpers is de nieuwe trainer van Willem II. De club uit Tilburg maakte dat zaterdag bekend op de website.

Pijpers zit zaterdagavond al op de bank bij Willem II bij het duel met VVV-Venlo. Hij tekent bij de Brabanders een contract tot 30 juni van dit jaar, maar Willem II heeft de intentie langer met hem door te gaan.

De coach werd afgelopen weekeinde door technisch directeur Henry van der Vegt benaderd. Maandag brachten Van der Vegt en directeur algemene zaken Frank Molkenboer een bezoek aan Pijpers op zijn vakantieadres.

Behouden voor eredivisie

''Zijn motivatie, enthousiasme en aanpak om Willem II te behouden voor de eredivisie, gaven aanleiding om spoedig tot een akkoord te komen. De definitieve vormgeving van de technische staf van het eerste elftal zal in de komende weken gestalte krijgen."

"Het is logisch dat Mark Schenning en Edwin Hermans vanavond naast Pijpers op de bank zitten; zij hebben sinds het vertrek van Groenendijk de training en coaching overgenomen.' aldus van der Vegt.

Moeilijke opdracht

De Tilburgers pakten in de laatste tien wedstrijden slechts drie punten en bezetten de voorlaatste plaats in de eredivisie. Pijpers wacht de moeilijke opdracht om Willem II op het hoogste niveau te houden.

Hij was als bondscoach actief in Estland en Kazachstan. Hij had in beide landen ook een clubteam onder zijn hoede.

Ook was hij een jaar technisch directeur van FC Utrecht, werkte hij in de jeugdopleiding van Feyenoord en was hij jeugdcoach bij de KNVB. Zijn laatste functie was die van hoofd opleiding bij Sint-Petersburg in Rusland.

Teruggetrokken

Willem II heeft zich zaterdag teruggetrokken in een nabijgelegen accommodatie om zich voor te bereiden op de belangrijke wedstrijd tegen VVV-Venlo.

''Een goede gelegenheid om spelers en staf kennis te laten maken met de nieuwe trainer. Daarnaast kan Arno, ondanks de zeer beperkte aanlooptijd, toch al proberen zijn inbreng te hebben op de speelwijze en prestaties in deze belangrijke wedstrijd."

"De korte tijd die ons rest om dit seizoen met eredivisiebehoud af te sluiten moeten we optimaal gebruiken'', lichtte Van der Vegt toe.

Groenendijk

Vrijdag heeft Willem II met Groenendijk een overeenkomst bereikt over de afwikkeling van zijn contract. Groenendijk moest weg bij de club vanwege de slechte resultaten.

Hermans en Schenning namen afgelopen zondag in het duel met FC Twente de taken van Groenendijk waar. Willem II verloor de wedstrijd met 1-0.