BARCELONA - Nico Hulkenberg heeft vrijdag de snelste ronde gereden op de tweede testdag van de Formule 1 op het circuit van Barcelona. De Duitser kwam in zijn Williams tot een rondetijd van 1 20,614 .

''Leuk, maar het betekent niets'', zei Hulkenberg, die zijn eerste WK-seizoen als vaste rijder in de koningsklasse aanvangt. ''We hebben goed kunnen werken aan de afstelling en weten wat de auto kan. Dat geeft vertrouwen voor de eerste Grand Prix in Bahrein.''

Fernando Alonso was in zijn Ferrari iets langzamer: 1.20,637. De Spanjaard heeft veel vertrouwen in de F10. "We hebben een compleet raceweekend gesimuleerd en de auto reageerde goed. Ik maak me geen zorgen over de eerste race in Bahrein."

Verschil verkleinen

Pedro de la Rosa was met de Sauber de op twee na snelste: 1.20,973. “De C29 is goed. Ik denk dat wij de groep achter de vier verwachte topteams Ferrari, McLaren, Red Bull Racing en Mercedes GP aanvoeren."

"Het doel is nu om het verschil met de kopgroep te verkleinen en onze achterstand is niet groot”, aldus de ervaren Spanjaard tegen F1Today.nl.

Schumacher ontevreden

Oud-wereldkampioen Michael Schumacher kroop achter het stuur van de Mercedes. Hij zette de zevende tijd neer: 1.21,689.

De Duitser is niet geheel tevreden met de snelheid van de W01. "We zijn nog niet daar waar we willen zijn. Winnen wordt moeilijk tijdens de eerste races. Maar we werken hard."

Elf formule-1 teams rijden de komende twee dagen de laatste testsessies. De nieuwe renstallen US F1 en Campos Meta ontbreken in Barcelona. De weken tot Bahrein (16 maart) mogen de coureurs niet in hun bolides stappen.