RIJSWIJK - Liverpool heeft zich gemakkelijk geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League. Na de 1-0 vorige week thuis op Anfield wonnen de Engelsen donderdagavond bij de Roemeense kampioen Unirea Urziceni met 3-1.

Met Dirk Kuijt op de bank maar met Ryan Babel in de basis begon Liverpool matig.

Unirea Urziceni kwam in de 19e minuut op voorsprong door Joao Bruno Fernandes, maar Javier Mascherano en Babel sloegen nog voor rust toe: 1-2. In de tweede helft maakte Steven Gerrard nog de 1-3 voor Liverpool.

UEFA-bekerhouder (nu Europa League) Sjachtar Donetsk slaagde er in Oekraïne niet in om het Engelse Fulham uit te schakelen. Het werd 1-1 na een verlies met 1-2 in Londen.

Galatasaray

Atletico Madrid zorgde in de heksenketel van Istanbul voor een enorme verrassing door het Galatasaray van trainer Frank Rijkaard uit te schakelen. Het werd 2-1 voor de Spanjaarden na een 1-1 vorige week in Madrid.

Diego Forlan uit Uruguay voorkwam in de negentigste minuut een verlenging met de 1-2, dit tot grote verbijstering van de fanatieke Turkse aanhang.

AS Roma

De nummer drie in Italië AS Roma ligt er na de eerste knock-outronde in de Europa League al uit. Panathinaikos won in Rome knap met 3-2. In Athene wonnen de Grieken eveneens met 3-2. Anderlecht had geen enkele moeite om de achtste finales te bereiken.

Athletic Bilbao kreeg in Brussel een pak slaag: 4-0 voor de koploper in België, na eerst een moeizame 1-1 in Spanje.