EINDHOVEN - Het internationale avontuur van PSV is voorbij. Donderdag was de 3-2-zege in de Europa League op eigen veld tegen Hamburger SV niet toereikend.

Enkele onbezonnen acties braken de Eindhovenaren in de tweede helft op. De rode kaart van de gevaarlijkste aanvaller Balazs Dzsudzsak was daarbij het breekpunt.

PSV, dat eerder in Hamburg met 1-0 verloor, kende een eerste helft om van te dromen. Binnen twee minuten was de vorige week in Hamburg opgelopen schade gerepareerd.

Toivonen

Ola Toivonen werd na een fraaie aanval via Erik Pieters, Balazs Dzsudzsak en Danko Lazovic in stelling gebracht. De Zweed kon de bal van dichtbij achter de geroutineerde Hamburgse doelman Frank Rost tikken.

In de 43e minuut liep de thuisclub verder uit. Dzsudzsak scoorde uit één van zijn specialiteiten, een vrije trap van afstand. De bal werd even van richting veranderd door de muur en opnieuw had Rost het nakijken. PSV had daarmee een marge opgebouwd die voldoende was voor de volgende ronde.

Petric

HSV herstelde zich na de hervatting. Binnen een minuut was het 2-1. Mladen Petric tikte de bal handig over de uitlopende Isaksson, na een pass van Piotr Trochowski.

Kennelijk ontbrak aan Eindhovense zijde even de concentratie. De tegentreffer dwong PSV echter wel opnieuw op jacht te gaan, omdat de marge voor de Duitsers ineens voldoende was.

Handsbal

Daarna liep de irritatie op bij PSV, vooral na een vermeende handsbal van Dennis Aago in het strafschopgebied, niet bestraft door de Engelse arbiter. In de 57e minuut kreeg Dzsudzsak de gele kaart wegens een lichte vorm van spelbederf.

Toen hij vervolgens een duw gaf aan scheidsrechter Michael Leslie Dean kreeg hij er rood achteraan.

Balans

Daarmee leek PSV meteen voor een bijna onmogelijke opdracht te staan, maar het laatste kwartier werd de balans hersteld. Ook HSV-speler Guy Demel werd uit het veld gestuurd.

Veel helpen deed het PSV niet. Even later maaide Carlos Salcido vlak bij het eigen doel Jerome Boateng onderuit en kreeg HSV evenals in de thuiswedstrijd een strafschop.

Daaruit maakte Piotr Trochowski de 2-2. In de slotfase zorgde Danny Koevermans toch nog voor 3-2. HSV overleefde echter de turbulente slotfase.