Van Hooijdonk heeft geen contact met Turkije

AMSTERDAM - Pierre van Hooijdonk spreekt tegen dat de Turkse voetbalbond hem gestrikt heeft als assistent van bondscoach Guus Hiddink, die in augustus in het land aan de slag gaat. Wel staat de oud-topvoetballer open voor de functie.

De Turkse krant Milliyet meldde deze week dat Van Hooijdonk naast de Turk Oguz Çetin de andere assistent wordt van Hiddink.

''Ik heb me er over verbaasd dat dit door veel Nederlandse media werd overgenomen'', reageerde Van Hooijdonk donderdagavond op televisiezender RTL7. ''De waarheid is namelijk dat ik nog van niks gehoord heb.''

De voormalige Oranje-international voetbalde tussen 2003 en 2005 uit voor de Turkse topclub Fenerbahçe. Van Hooijdonk: ''Iedereen weet wat voor band ik in dat land met de mensen heb opgebouwd. Die is er nog steeds.''

Bellen

Op de vraag of Hiddink hem mag bellen, zei de oud-Feyenoorder onomwonden 'ja'.

Çetin, voormalig aanvoerder van het Turkse team, is al vastgelegd als een van de twee assistenten van Hiddink. De Turkse bond liet bij de aanstelling van de Achterhoeker weten dat de andere assistent een Nederlander zou zijn.

Tip de redactie