'HSV bereidt bod op Afellay voor'

AMSTERDAM - Hoewel Ruud van Nistelrooij in de winterstop de kans liet lopen om bij PSV ploeggenoot te worden van Ibrahim Afellay , is het duo binnenkort wellicht toch in één elftal te bewonderen.

Hamburger SV bereidt een bod van acht miljoen euro voor op de spelmaker, zo bericht de Hamburger Morgenpost.

De jonge Afellay zou voor Hamburger SV een waardevolle aanvulling zijn op de routiniers Zé Roberto en Ruud van Nistelrooij.

Afellay werd in de zomer van 2008 al in verband gebracht met een transfer naar Noord-Duitsland, toen HSV koortsachtig zocht naar een opvolger voor Rafael van der Vaart. Destijds deinsden Die Rothosen terug voor de vraagprijs van meer dan tien miljoen euro.

Zestien maanden

De clubleiding van HSV verwacht dat er in de zomer vruchtbaarder onderhandelingen mogelijk zijn met PSV, aangezien de verbintenis van de gedroomde nieuwe spelmaker afloopt in 2011. Weigert Afellay een nieuw contract, dan moeten de Eindhovenaren in de zomer overgaan tot verkoop om nog iets te verdienen aan de middenvelder.

De leiding van PSV zou liever vandaag dan morgen om tafel gaan met het kamp-Afellay om te praten over een nieuw, meerjarig contract. Rob Jansen, de zaakwaarnemer van de international, zei twee weken geleden in Sportweek echter dat zijn cliënt geen haast heeft.

Happy

“Het contract van ‘Ibi’ loopt na dit seizoen nog één seizoen door. (…) De ene keer gaat zoiets sneller dan de andere, maar hier nemen we bewust alle tijd voor. Laat ik iets duidelijker zijn, Afellay is happy bij z’n club. Misschien wordt zijn contract straks verlengd, misschien ook wel niet. Daar kan ik inhoudelijk verder niks over zeggen.”

NUwerk

Tip de redactie