Webber snel in Barcelona

AMSTERDAM - Mark Webber heeft tijdens de eerste sessie van de Formule 1-testdagen in Barcelona opnieuw het potentieel van de Red Bull RB6 getoond.

De Australiër rondde de baan in Noord-Spanje in een tijd van 1:21:487 en was daarmee ruim een seconde sneller dan Williams-coureur Nico Hulkenberg.

De beste acht ronden van Webber waren sneller dan die van de concurrentie. Daarbij moet worden vermeld dat Red Bull Racing zich waarschijnlijk vooral richtte op tests in kwalificatie-afstelling.

Lange runs

Debutant Hülkenberg bood Webber gedurende de ochtend lange tijd partij, maar kwam met zijn snelste ronde in een serie korte runs niet verder dan de tweede tijd achter Webber.

Nico Rosberg vulde het grootste deel van de ochtend met lange runs, maar zette zijn beste tijd eveneens tijdens een korte run. Mercedes GP verschijnt vrijdag naar verwachting met een verbeterde W01 op baan.

Problemen

Fernando Alonso kende een moeilijke ochtend. De Ferrari-coureur moest zijn F10 langs de kant zetten, waarschijnlijk kampte de Italiaanse bolide met mechanische problemen. De Spanjaard keerde kort voor de middag weer terug en wist in totaal slechts 22 ronden af te leggen.

Ook debutant Lucas di Grassi bleef niet uit de problemen. De Braziliaan van Virgin Racing zette zijn VR-01 in de bandenstapels. Di Grassi: "Ik weet niet exact wat er is gebeurd. Ik verloor plots de controle over de wagen en crashte in de bandenstapels."

"Misschien lag er olie op de baan, maar er kan ook iets zijn afgebroken. We zullen de data gaan bekijken, en later vandaag met een verklaring komen. Mijn testdag zit er nu in ieder geval op aangezien de wagen gerepareerd moet worden. Morgen zal ik gewoon weer testen", aldus de Braziliaan tegen F1Today.nl.

NUwerk

Tip de redactie