Elf teams actief tijdens laatste Formule 1-testdagen

BARCELONA - Elf teams zijn donderdag begonnen aan de laatste vier testdagen voor de Formule 1. Op het circuit van Barcelona ontbreken de nieuwe teams US F1 en Campos Meta.

De kans is daarmee klein dat deze renstallen een auto aan de start brengen in de eerste Grand Prix van dit jaar, op 14 maart in Bahrein.

Renault laat donderdag de Rus Vitali Petrov racen.

Vermoedelijk maakt ook kopman Robert Kubica de komende dag zijn rondes, zodat de Chinese Nederlander Ho-Pin Tung vooralsnog moet wachten op een eerste testsessie.

Voor US F1 dreigt de Formule 1 een moeilijke kwestie te worden. Eigenaar Ken Anderson erkende deze week dat zijn team misschien wel de eerste drie races van dit WK-seizoen moet missen. US F1 zoekt nog altijd geldschieters.

Lopez

De eerder aangestelde Argentijnse coureur Jose Maria Lopez zou al in gesprek zijn met Campos Meta om voor dat team te gaan rijden.

Na de vier oefendagen in Barcelona mogen de teams hun bolides niet meer testen tot aan de eerste GP. In Barcelona komen donderdag onder anderen wereldkampioen Jenson Button (McLaren), Fernando Alonso (Ferrari), Mark Webber (Red Bull) en Nico Rosberg (Mercedes) in actie.

NUwerk

Tip de redactie