Spannende avond voor Nederlandse voetbalclubs

RIJSWIJK - Ajax, PSV en FC Twente gaan donderdag een spannende voetbalavond tegemoet. De drie Nederlandse clubs moeten zich zien te plaatsen voor de achtste finales van de Europa League.

Ajax staat tegen Juventus ogenschijnlijk voor de zwaarste opgave. De Amsterdamse ploeg dient in Turijn een achterstand van 1-2 helemaal weg te poetsen.

Trainer Martin Jol kan tot zijn grote spijt geen beroep doen op zijn topscorer Luis Suarez. Die is geschorst, maar is wel met de ploeg meegereisd naar Italië om zijn teamgenoten mentaal bij te staan. Het duel begint om 21.05 uur.

PSV

PSV moet in Eindhoven een achterstand van 0-1 goedmaken op Hamburger SV. Trainer Fred Rutten beschikt over een fitte spelersgroep.

Bij HSV ontbreekt in elk geval aanwinst Ruud van Nistelrooij wegens een blessure. International Eljero Elia is waarschijnlijk wel van de partij bij de Duitse ploeg. Het duel in Eindhoven begint om 19.00 uur.

FC Twente

FC Twente moet het in Duitsland tegen Werder Bremen doen zonder aanvalsleider Blaise N'Kufo. Die heeft last van een spierblessure. De Tukkers verdedigen in Bremen een voorsprong van 1-0. Het duel begint om 21.05 uur.

Tip de redactie