Inter langs Chelsea in Milaan

MILAAN - Trainer José Mourinho van Internazionale heeft in de pikante strijd tegen zijn vorige club Chelsea het eerste tikje uitgedeeld. De Portugese coach leidde zijn Italiaanse ploeg naar een thuiszege in de achtste finale van de Champions League.

De kleine uitslag (2-1) biedt Chelsea over drie weken voor eigen publiek niettemin voldoende kansen om Mourinho met zijn Inter alsnog uit te schakelen.

De thuisploeg begon flitsend aan de beladen topper. Al na amper twee minuten kwam Inter op voorsprong.

Wesley Sneijder liet een pass van Samuel Eto'o lopen waarna Diego Milito de bal in het Engelse strafschopgebied oppikte. Hij speelde zichzelf knap vrij bij John Terry en schoot doeltreffend in, 1-0.

Kanonskogel

Chelsea bleek nauwelijks aangeslagen door de snelle achterstand. De Engelse ploeg nam het initiatief en kwam na een kwartier bijna langszij. Een loeiharde vrije trap van Drogba ketste via de onderkant van de lat terug het veld in.

Doelman Julio Cesar kwam bij de kanonskogel van de Ivoriaan met de schrik vrij. Dat overkwam hem een paar dagen eerder ook al bij een crash met zijn nieuwe sportwagen. Het gezicht van de Braziliaanse keeper zag er nog wel ietwat gehavend uit.

Kalou

Chelsea bleef tot aan de rust de betere ploeg. Inter was alleen af en toe in de counter gevaarlijk. In de 33e minuut gaf Sneijder een prima voorzet op Samuel Eto'o. De Afrikaanse spits trapte in riante positie echter mis.

Vlak voor de rust was Salomon Kalou op weg naar 1-1. De voormalige Feyenoorder werd echter gevloerd door Walter Samuel. Tot woede in het Engelse kamp weigerde de Spaanse arbiter Manuel Mejuto Gonzalez een strafschop toe te kennen.

Brancard

Kalou haalde zes minuten na de rust zijn gram. Hij scoorde met een bekeken schot in de verre hoek. Doelman Cesar greep pijnlijk mis, 1-1.

Kort daarna zette Esteban Cambiasso zijn ploeg opnieuw op voorsprong nadat zijn eerste schot was afgeketst en de bal opnieuw voor zijn schietgrage voeten viel: 2-1.

Na ruim een uur moest Chelsea-doelman Petr Cech per brancard van het veld wegens een blessure. Zijn vervanger was Henrique Hilario, al vier jaar reservekeeper bij de Londense club. Hij kreeg in de slotfase niet veel meer te doen, evenals zijn collega Cesar aan de andere kant.

NUwerk

Tip de redactie