FC Twente zonder N'Kufo tegen Bremen

BREMEN - FC Twente speelt donderdag in de Europa League tegen Werder Bremen definitief zonder Blaise N'Kufo.

Trainer Steve McClaren zei woensdag dat de spits onvoldoende is hersteld van een spierblessure om te kunnen spelen. FC Twente verdedigt in Duitsland een voorsprong van 1-0.

''We hebben meerdere mogelijkheden om de positie in te vullen'', vervolgde McClaren. ''De beslissing neem ik op de dag van de wedstrijd.'' Mogelijk komt Luuk de Jong in actie.

De jeugdige aanvaller werd de afgelopen zomer overgenomen van De Graafschap. McClaren zei wel dat N'Kufo mogelijk het komende weekeinde alweer kan spelen.

Verdedigen

McClaren noemde Bremen een van de grootste tegenstanders van de laatste seizoenen. ''Vergelijkbaar met Marseille, Schalke en Sporting Portugal. Ons uitgangspunt is nu in eerste instantie goed verdedigen."

"Ik verwacht dat Bremen in een hoog tempo begint. Wij moeten defensief zeer geconcentreerd zijn om de aanvallen op te vangen.''

Kwaliteit

Heel belangrijk is het volgens de voormalige Engelse bondscoach de openingsfase goed te doorstaan.

''We mogen in de eerste twintig minuten geen schade oplopen. Daarna moeten we zelf aan het voetballen komen. Daar hebben we de kwaliteit voor. Als we met lef én vertrouwen spelen krijgen wij ongetwijfeld ook de mogelijkheden om een doelpunt te maken.''

Fritz

Twente heeft donderdag in ieder geval geen last van Clemens Fritz. De rechtsback van Werder Bremen heeft een dijbeenblessure en kan daardoor niet voetballen tegen de Tukkers.

De Duitse international wordt waarschijnlijk vervangen door oud-Ajacied Petri Pasanen.

NUwerk

Tip de redactie