Reuzenslalom dag uitgesteld wegens mist

WHISTLER - De tweede run van de reuzenslalom voor vrouwen is een dag uitgesteld. Door aanhoudende mist konden de skiesters woensdag niet meer naar beneden op de Whistler Creekside.

De organisatie stelde tot vier keer toe de start uit, maar kwam uiteindelijk tot de conclusie dat de reuzenslalom beter op donderdag kan worden afgewerkt.

Elisabeth Görgl zette tijdens de eerste run de beste tijd neer. De Oostenrijkse, die eerder in Whistler brons pakte op de afdaling, hield de Française Taina Barioz twee honderdste achter zich.

Kathrin Zettel, ook een Oostenrijkse, moet in de tweede run 0,16 goedmaken op haar landgenote. De Amerikaanse vedette Lindsey Vonn kwam ten val. Dat overkwam de winnares van het goud op de afdaling eerder ook tijdens de supercombinatie.

Starthok

Julia Mancuso, landgenote van Vonn, stond op het moment van de crash al klaar in het starthok voor haar eerste run. De Amerikaanse titelverdedigster ging ook van start, maar moest haar race al snel afbreken wegens het ongeval op de piste.

Mancuso kreeg een nieuwe kans, maar kon geen indruk meer maken. Ze gaf 1,30 seconden toe op Görgl, die met 1.15,12 de beste tijd neerzette.

Tip de redactie