Oleguer kan met Ajax tegen Juventus spelen

TURIJN - Oleguer kan donderdagavond met Ajax in actie komen tijdens de uitwedstrijd tegen Juventus. De Spanjaard is nagenoeg hersteld van een blessure aan zijn hoofd.

Hij kwam zaterdag tijdens de training hard in botsing met Kennedy Bakircioglü en ontbrak daardoor zondag tijdens de competitiewedstrijd tegen Vitesse.

Oleguer liet zich woensdagavond rond de training in Stadio Olimpico nog eens extra testen. De medische staf van de Amsterdamse club onderzoekt de Catalaan donderdag nogmaals.

Daarna volgt een definitieve beslissing over het meespelen van de verdediger.

 

Suarez

Luis Suarez trainde ook mee Turijn. De geschorste aanvoerder reisde op eigen verzoek mee naar Italië voor het tweede duel in de zestiende finales van de Europa League.

Hij wil zijn ploeggenoten graag aanmoedigen. Voor de geblesseerde Rasmus Lindgren en Kennedy Bakircioglü komt de tweede wedstrijd tegen Juventus te vroeg.

Buffon

Bij Juventus keert Fabio Cannavaro terug in de basisformatie. Doelman Gianluigi Buffon doet niet mee. De Italiaanse sluitpost heeft deze week op de training een dijbeenblessure opgelopen en staat een maand langs de kant.

Hij wordt waarschijnlijk vervangen door de Oostenrijker Alex Manninger. De 'Oude Dame' uit Turijn verdedigt voor eigen publiek een voorsprong van 2-1. Het duel begint donderdagavond om 21.05 uur.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Stekelenburg; Oleguer, Alderweireld en Vertonghen; Van der Wiel, Enoh, De Jong en De Zeeuw; Sulejmani, Pantelic en Emanuelson.

NUwerk

Tip de redactie