BREDA - De politie heeft woensdagavond bij rellen in de Bredase binnenstad ruim negentig voetbalsupporters opgepakt, bijna allemaal Britten. De hooligans waren naar Breda gekomen voor de UEFA Cup-wedstrijd van NAC tegen Newcastle United, die daar woensdagavond werd gespeeld. De rust was omstreeks acht uur weergekeerd in de stad.

Volgens de politie verzamelden zich woensdagmiddag steeds meer supporters in de binnenstad. Hoewel er veel drank in het spel was, verliep dat in het begin allemaal heel gemoedelijk. Aan het eind van de middag sloeg om nog onduidelijke reden de vlam in de pan. Er werd met glazen en flessen gegooid, een winkelruit ingeslagen en er werden vernielingen gepleegd.

Openbare dronkenschap

De mobiele eenheid voerde enkele charges uit en sloot op de Haagdijk 77 Britten in. De politie arresteerde de ingesloten Britten, die zich eerder al schuldig hadden gemaakt aan openbare dronkenschap en geweldpleging. De politie was met honderdvijftig mensen op de been, onder wie ME'ers, een arrestatieteam en bereden politie.