Rutten betreurt keus Van Nistelrooij

EINDHOVEN - Op de vraag of hij het jammer vindt dat HSV donderdag zonder Ruud van Nistelrooij tegen PSV speelt gaf de Eindhovense coach Fred Rutten woensdag een opmerkelijk antwoord. ''Wat ik jammer vind is dat Ruud niet bij ons speelt.''

Van Nistelrooij stapte in de winterstop over van Real Madrid naar Hamburg. ''Ik weet wat ik er aan heb gedaan om hem hier te krijgen'', zei Rutten woensdag.

''Dat is meer dan genoeg geweest. Het is nu een gepasseerd station en ik wil er niet veel meer over kwijt.''

Wel zei Rutten dat Van Nistelrooij een ''uitgebreide vriendenkring'' heeft in Eindhoven. De spits beleefde eerder zijn internationale doorbraak bij PSV. ''Ik respecteer zijn beslissing'', besloot Rutten.

Blessure

In Hamburg, waar HSV vorige week met 1-0 won van PSV, viel Van Nistelrooij kort voor tijd in. Donderdag ontbreekt hij wegens een blessure. De selectie van HSV arriveerde woensdag zonder de Nederlandse spits in Eindhoven.

PSV raakte in de winterstop door het ontslag op staande voet van Jonathan Reis een spits kwijt.

Fitte groep

Rutten beschikt over een fitte spelersgroep. Of de trainer ten opzichte van de vorige wedstrijden de samenstelling van zijn elftal wijzigt, wilde hij niet zeggen.

De verwachting is dat André Ooijer en Danny Koevermans opnieuw op de bank zitten. Centraal achterin speelt vermoedelijk Carlos Salcido, centraal voorin Ola Toivonen.

Bij de Duitsers doen Marcell Jansen, de doelpuntenmaker in Hamburg, en David Jarolim niet mee.

De eerste is niet fit, de tweede geschorst. De verwachting is dat Eljero Elia wel speelt. De international van Oranje, vorig seizoen nog bij FC Twente, ontbrak vorige week.

NUwerk

Tip de redactie