'Zo wil ik Kramer niet verslaan'

AMSTERDAM - Bob de Jong pakte in de schaduw van de deceptie van Sven Kramer dinsdagavond het brons op de olympische 10.000 meter in Vancouver. De Nederlandse schaatser is echter niet trots op de manier waarop hij Kramer versloeg.

"Eindelijk heb ik Sven verslagen, maar dat had ik niet op deze manier willen doen", vertelde De Jong na afloop.

"Toen hij van het ijs kwam, heb ik nog gezegd dat ik het heel erg voor hem vond. Ik wist toen nog niet precies wat er gebeurd was. Sven zei alleen maar 'Kemkers'", aldus de VPZ-schaatser.

Geluk

Kramer werd gediskwalificeerd nadat zijn coach Gerard Kemkers hem de verkeerde baan instuurde. Ook de uiteindelijke winnaar Seung-Hoon Lee zei niet zo te willen winnen. "Ik besef dat ik heel veel geluk heb gehad."

"Ik had verwacht dat ik op het podium zou eindigen, maar niet om het goud op te halen", sprak de Zuid-Koreaan. "Ik kan nog steeds niet beseffen wat er allemaal is gebeurd."

Geconcentreerd

Chad Hedrick, die een soortgelijke fout maakte tijdens het WK in Calgary in 2006, leeft met Kramer mee. "Als iemand weet hoe hij zich nu voelt, ben ik het wel."

"Maar of je nu de beste schaatser van de wereld bent of niet, je moet wel van baan wisselen en geconcentreerd blijven", aldus de Amerikaan.

Tip de redactie