Heracles en NEC krijgen miljoenen

ALMELO - De gemeente Almelo leent Heracles Almelo minstens 12,5 miljoen euro voor de bouw van het nieuwe stadion. Dat maakte de gemeente woensdag bekend.

De eredivisionist wil in het seizoen 2011/2012 het stadion in gebruik nemen. Het college van burgemeester en wethouders is bereid om maximaal 50 procent van de bouw -en grondkosten te lenen tegen een marktconform rentepercentage.

Het leenbedrag van 12,5 miljoen is exclusief de grondkosten. Die kosten wil de gemeente financieren uit de grondexploitatie-opbrengsten van de toekomstige gebruikers in het te ontwikkelen gebied rondom het stadion.

Kantoren

Behalve het stadion worden kantoren, grootschalige detailhandel en commerciële dienstverlening ontwikkeld.

Het stadion herbergt 15.000 plaatsen en is uit te breiden naar maximaal 19.000 stoeltjes. Het nieuwe stadion verrijst vlakbij het huidige Polmanstadion. Het is nog onduidelijk wanneer Heracles de lening moet aflossen. De gemeenteraad moet overigens nog haar oordeel vellen over de lening.

NEC

NEC krijgt 2,2 miljoen euro van de gemeente Nijmegen, omdat de voetbalclub afziet van de aankoop van het trainingscomplex De Eendracht. Dat meldt de Gelderlander.

NEC krijgt het geld, omdat de club volgens eerdere contracten het recht heeft De Eendracht voor een bedrag van 300.000 euro terug te kopen. Het trainingscomplex is momenteel echter 2,5 miljoen euro waard.

NEC ontvangt de 2,2 miljoen niet zelf, het geld blijft bij de gemeente en geldt als vooruit betaalde huur van stadion, velden en De Eendracht voor de komende jaren.

NUwerk

Tip de redactie