Viermansbob trekt zich terug

VANCOUVER - De Nederlandse viermansbob heeft zich dinsdagavond (lokale tijd) teruggetrokken van de Olympische Winterspelen van Vancouver.

Dat heeft sportkoepel NOCNSF bekendgemaakt. Piloot Edwin van Calker heeft aangegeven dat hij de olympische afdaling niet beheerst.

Hij acht zich niet in staat de viermansbob in het ijskanaal van Whistler te besturen.

De teamleden van Van Calker lieten in een eerste reactie weten de beslissing van hun piloot te respecteren en leggen zich neer bij diens beslissing.

De viermansbob besloot eerder deze dinsdag de training af te zeggen. Enkele uren later besloten ze zich af te melden voor het evenement dat vrijdag begint.

Beck

Saillant detail: Door dit besluit komt de vlaggendrager bij de openingsceremonie, Timothy Beck, helemaal niet in actie tijdens de Winterspelen.

Bondsvoorzitter Frans Bakker reageerde met verslagenheid op het nieuws. ''Ik ben totaal verbijsterd. We hebben vier jaar geïnvesteerd en heel hard gewerkt, Dit is een groot drama'', aldus de preses van de BSBN. Hij voelde mee met de remmers Beck, Arnold van Calker en Sybren Jansma. ''Zij zijn heel zwaar gedupeerd. Het laatste woord is hierover nog niet gezegd.''

Tip de redactie